Come What May

Hahha blev lite lyrisk när jag råkade hitta ett youtube klipp från filmen moulin rouge. Vilket ledde till att jag att jag brast ut i sång och slängde ihop denna bild.

http://www.youtube.com/watch?v=RK05Htmn540&feature=channel_page


The Number 23

THE NUMBER 23

I amerikanska undergound-kretsar har det sedan 70-talet då den anonyma pamfletten ”Principia discordia” publicerades, funnits en kult som går under namnet diskorordianism (latin för osämja) där numret 23 är basen för allting. Fernley Philips kom i kontakt med den numerologiska myten kring siffran 23 i samband med läsningen av den futuristiska författaren Robert Anton Wilsons verk ”The Illuminatus Trilogy” och precis som huvudkaraktären Walter Sparrow –spelad av Jim Carrey- blev Fernley indragen i mysteriet kring siffran.

 

Detta snillrika manus av debuterande Philips tar sin utgångspunkt i numeriska fenomen och handlar på ytan om en helt vanlig familjefar, som blir besatt av nummer 23 efter att ha fått en roman med det namnet i födelsedagspresent av sin fru. Ju längre in i romanens värld som läsningen för honom desto fler paralleller till sitt eget liv tycker han sig se och som förklaring till det som sker står siffran 23. Men under den numerologiska ytan rör sig en mörk berättelse om det förträngda undermedvetna, hypnotiska tillstånd och den oerhörda kraft som kan släppas loss genom associationers och suggetioners inverkan. Filmen växlar mellan dessa två nivåer genom att parallellt med familjefadern Walter Sparrows liv låta romanens intrig ta gestalt.

 


RSS 2.0