IN BED WITH MADONNA

Ja precis den där musikdokumentären. Var nog omtalad på sin tid. Filmen följer Madonna på henne beryktade Blond Ambition Tour 1990. Skandaler blev det. Vatikanen ptotesterade. Polisen var beodrade att säga att hon skulle ta bort sina mastuberingsanspelningar i sitt Like a virgin-nummer. Hon totalvägrade och hävdade att det är en konstnärliga frihet som artist att vara frispråkig och att censurera en show skulle vara som hindra hennes artistiska uttyrck. Jag tyckte hela tiden hon hade rätt. Jag beundrade henne för att hon gjorde det fullt och kanske till och med mer än det var tänkt från första början.

Denna dokumentär fångade verkligen en tid då Madonna var den offentliga ikon som alla pratade om. Hon var en av de som först uttryckte sig frispråkigt om sex. Släppte böcker med vågade bilder och hade utmanande kläder. I det sexuella klimatet som finns idag kan det tyckas väldigt oskyldigt det hon chockerade med då. Och känner man att hon är lite av en rockfarmor som borde klä på sig lite mer kläder.

Jag kommer alltid att beundra Madonna för en del saker. Framför allt det man såg i denna film. Hon är väldig professionell, vet hur en bra show ska se ut och klarar verkligen att göra det bästa trots att det kan ha hänt saker omkring i hennes liv som gjort henne låg. Hon sprudlar av energi. Var charmig och sexig. Det är hon för sin ålder än men kunde nog lyfta fram något annat. 80-talet och hela 90-talet så gillade jag henne som bara den. Så mycket mästerliga hits hon gjorde. Men kändes lite som att det tog en vändning efter skivan "Ray of light". Den sista platta som jag tyckte var bra. Sen har hon försökt vara modern med att ta in alla dagens musikstilla. Bla för mycket rap. Så skivan "Music" var raset i hennes karriär.

Men jag uppskattar fortfarande det hon gör för att hon fortfarande gör det med proffessionalitet och begåvning. Man vet aldrig vad man har att förvänta sig av henne. Rätt om det är bra eller dåligt kommer hon alltid att vara överraskningarnas kvinna.


YES MAN

Då var det åter dags för en komedi med Jim Carrey. I denna filmen går han med på att säga ja till allt. Premär den 25:e December i år.



ILLUSTRERAD DIKT

Ja så kan det vara ibland när orden bubblar upp i huvudet när man gör varagliga saker som att duscha. Idéer  i form av bilder och ord uppenbarar sig.


DIKT OM FÖRLORAD KÄRLEK

OM JAG BARA KUNDE VRIDA TILLBAKA KLOCKAN

Detta är sången om sorg
Smärta som rimmar
Ljudet av tragedi ute i regn
Jag försvann på egen hand
Jag har vägrat att låta dig vara ute ur mitt liv
Men medan åren gått
Så har en gammal glöd väckts inom mig
Jag minns fortfarande dig och mig
Vår kärlek skulle aldrig dö ut
Om jag bara kunde vrida tillbaka klockan
För att lindra mitt begär
Jag minns alltid sorgen i dina ögon
Jag kallar på härskaren
Jag ropar hans namn
Mystiska skratt är som tortyr i min hjärna
Berättelser om sorg
Berättelser om smärta
Jag berättar historier i vind och regn
Alla drömmar jag hade i mitt sinne
Jag gjorde precis allt som föll mig in

Jag minns fortfarande dig och mig
Vår kärlek skulle aldrig dö ut
Om jag bara kunde vrida tillbaka klockan
För att lindra mitt begär
Jag minns alltid tårarna i dina ögon
Om jag bara kunde vrida tillbaka klockan
Och lätta upp mitt begär


Det kommer alltid att göra ont inom mig

 
Att veta att jag förlorade mitt livs största kärlek


RSS 2.0