BRÄNN ALLA SATANS TRÄDGÅRDSTOMTAR PÅ BÅL!!!!

Vet egentligen svenska folket hur onda trädgårdstomtar är. Satans jävla fejktomtar som drar ner andra riktiga tomtars namn i smutsen. Skillnaden mellan Den rikitga jultomten och en trädgårdstomte är riktigt stor. Ingen fattar det och köper de där äckliga små missfostrena och placerar dem i sina trädgårdar.

Ser jag sådana en gång till i ngn svensk trädgård ska jag fan ta mig hälla bensin på dem och tända eld på dem eller kanske ställa mig och pissa på dem. De har ingen rätt att existera och ge barnen en skev bild av julen. De kan ju tro att tomten inte finns vilket han gör om inte Grinchen stulit julen.

Må dessa jävla äckliga trädgårdstomtar brinna i evighet i helvetet!

image9


Sweeny Todd Recension


SWEENY TODD: THE DEMON BARBER OF FLEET STREET
Benjamin Barker blir orättvist förvisad från London och får se sin fru och dotter falla i onåd. Han återvänder till London många år senare under pseudonymen Sweeney Todd och han är ute efter hämnd.
Detta här är något av det bästa jag sett på väldigt länge på bio. Tim Burton har gjort det igen och förvånad är man ju inte att  Johnny Depp även denna gång sitter i samma båt. Allt i filmen är en fröjd för ögat. Även det mörka, bisarra och blodiga blir vackert. Det är inte riktigt den där klassiskt gotiska stilen som man är van vid i Tim Burtons filmer. Men det är och andra sidan är det bara i stadsmiljö de rör sig i. Och det liknar en del tonen i Sleepy Hollow innan huvudkaraktären i den filmen beger sig till landsbygden där den huvudlöse ryttaren härjar. Så det är helt klart en typisk sådan film man kan förvänta sig av just Tim Bruton.
Men man blir ändå överakskad. Jag gillar verkligen den bisarra humorn i både skräcktemat och i musikalsångerna. Det blandas friskt på ett bra sätt som får det en att dra på smilbanden. Halsar skärs upp så blodet sprutar på Sweenys offer som sedan slängs ner i en lucka där de hamnar i en stor köttkvarn som gör dem till pajer som sedan säljs till allmänheten. Allt detta medan skådisarna i filmen brister ut i skön sång.
Och alla skådisarna sjunger verkligen underbart och ger allt. De som lyser mest Är Johnny Depp och Helena Bonham Carter, men även de andra medverkande i filmen gör bra ifrån sig .
Att Johnny Depp inte fick en oscar för denna roll ser jag fortarande som ofattbart. Han spelar riktigt bra. Särskilt när man ser hatet och agressionen i hans blick innan han sätter rakbladet mot struparna på sina offer.
Så är det en fin moral i filmen som säger att hämden kanske inte alltid är den rätta vägen. Så slutligen för att knyta ihop det här så kan jag säga att jag rekommenderar den här filmen starkt. Skräms inte av tanken att det är en gammal brodwaymusikal i filmformat. Visst det är till 80% sång i filmen. Men sångnumrerna passar bra in och är ett bra och lekfullt sätt att berätta historien.image6

Sweeny Todd

At last! My arm is complete again!image5

RSS 2.0