MENTAL ORGASM!

Var på bio igår. Finns bara två ord som sammanfattar hela upplevelsen och de orden är "MENTAL ORGASM". Fick dra till Karlskrona och gå p bio trots bristfällig ekonomi. Och biografen var inte det skönaste. 30 grader varmt och ingen luftkonditionering. Hade det inte varit för att filmen varit så underbart bra så hade jag nog inte klarat av 2 och en halv timme i en svettig fullsatt biosalong. Men det var värt mödan för denna storfilm. Pratar Självfallet om "The Dark Knight".

Vad filmen handlar om behöver väl ingen vidare förklaring för det har nog inte undgått någon men berättar ändå lite grann.

I ett mörkt Gotham härjar den nye skurken Jokern (Heath Ledger). Så Batman får möt sin svåraste motståndare någonsin. Under dessa svåra tider blir Harvey Dent något typ av hjälte som ska skänka ljus och hopp åt Gotham. Batman/Bruce Wayne börjar fundera på om Gotham verkligen behöver en maskerad hjälte. Och när de personer han älskar råkar illa ut funderar han verkligen på att  dra sig tillbaka.

Det var lite om handlingen. Nu till varför jag älskade filmen. Jag håller med om det som  sagts att de här nya Batman filmerna ger mycket fokus åt huvudkarktären. Alltså Bataman. Mycket av intrigen förklaras om hur svårt Bruce Wayen har det med sitt dubbelliv som hjälterollen kräver och alla dess uppoffringar. Och även hur suddig gränsen är mellan att vara en brottsbekämpare som tar lagen i egna händer eller att vara en brottsling.

Men jag måste medge att under hela filmens gång satt jag och längtade efter scenerna med Heath Ledger som Jokern. Jag fick rysningar och gåshud av att se hur han gick in för rollen. Han var verkligen riktigt "creapy" som Jokern. Han överträffad faktiskt som förväntat Jack Nicholsons Joker som också är en minnesvärd upplevelse att se. Men samtidigt som Heaths Joker var psykotisk och helt galen kunde man inte annat än att skratta. Mycket för att man såg hur roligt Heath hade under arbetet för att utveckla denna karaktär. Och så förstås jobbet han gjort med rollen. Denna joker behöver ingen vidare presentation hur han blev som han blev. Han bara dyker upp direkt i handlingen och förklaringen får man kortfattat a Jokern själv till hur han skapades till den han är idag.

Finns två scener ur filmen jag verkligen minns med glädje. Första scenen är när Batman får tillfälle att förhöra Jokern på polisstationen. Och man märker att Jokern njuter av smärta och när han lyckas driva någon till vansinne. Ju argare Batman blir och ju mer stryk Jokern får dessto lyckligare blir man och man får höra hans galna skratt. Och andra scenen med Jokern som är helt underbar att uppleva är när han ska spränga ett sjukhus i luften förklädd till sjuksköterska i en sådan outfit (som syns på bilden oven). Han utför sitt jobb och går därifrån och ska trycka på en knapp för att spränga en byggnad den funkar inte. Han trycker många gånger och till slut funkar det och han lägger av sitt värsta galna Joker skratt och går där leende ifrån.

Och slutligen har jag en sak till att säga. Misstankar hade man att kanske skulle få se TwoFace redan i denna film efter som alla precis som jag vet Harvey Dents öde. Men att man fick uppleva TwoFace redan i denna film var riktigt nice. Och jävlar vilken cool make up. Slår Tommy Lee Jones TwoFace med häslängder. I "Batman Forever" nöjde de sig nämligen med att bara göra TwoFace ena ansiktshalva lila. Men här har de gått efter serien och Harveys en ansiktshalva ser ut som ett levande skelett. COOL!

Ja det var väl allt jag hade att säga. Gå och se den. Jag längtar redan till dvd släppet.

Heath Ledger R.I.P.! Du har gjort ett livtidsjobb med bara denna roll + en massa annat bra. Så ligg där i din grav och var väldigt stolt. Eller var du nu befinner dig i för värld som är bättre än denna.


Grisarnas Himmel

I grishimlen där får alla grisar springa fritt och kissa överallt. Ungefär som på Hultsfred.


Dikt: Tankar Snurrar...

Tankar snurrar

Fläkten surrar

Kroppen skriker

Åt min inre lust jag viker

Min kropp känns matt

Allt spelar mig ett spratt

Värmen tränger på

En erektion börjar stå

Vackra bröst

Det ger mig tröst

Vacker våt mussla

Att tränga in i den är min syssla

Nedre regionens ådror börjar bulta

Jag av åtrå börjar smälta

Handen förs till min lem

Jag undrar bara "sex med vem?"

 


Snygg-Davve?

HAHAHA som alla säkert håller med mig om så fanns det en hel del omedveten humor i ett citat från bandet E.M.D. innan deras låtar blev hitlåtar som garanterat inte var menat som ironi. Men att ta bandets gemensamma ord "Vi är inget pojkband, vi gör mogen pop!" på allvar. Det går bara inte.

Så nu satt jag och filosoferade som jag ofta gör om meninglösa ting när jag är uttråkad och fick följande tankar i min hjärna som är uppbygd av surealism:

Bandet E.M.D. har som alla vet en medlem från idol som heter "Erik Segerstedt". Även kallad snygg-Erik. Då är min följdfråga: Om David Hellenius ifrån humorserien Hey Baberiba" hade varit en av medlemmarna. Skulle han då kallas för Snygg-Davve?


Sweeney Todd

Så fick man då äntligen se om sin Sweeney Todd. Och den var verkligen så där bra och makabert rolig på sina ställen. Men också socker söt när Tim Burtons fru har en scen med en liten föräldralös pojke där de sjunger "Nothing's gonna harm you, not while I'm around" tillsammans. Denna filmen är verkligen ett mästerverk som jag sagt innan. Den har allt. Burton style, mäktiga sångnummer, bisarr humor och Johnny Depp när han trivs som bäst. Köp eller hyr den. Ingen kan bli besviken efter att ha sett denna film.


The Chronicles of Narnia: Prince Caspian

Har varit och sett nya Narnia filmen. Jättebra! Bättre än ettan. Mörkare, vuxnar och mer intriger. Barnen har blivit vuxna och återvänder till Narnia för att gå ut i strid och hjälpa tronsarvingen Prince Caspian att återta tronen. De kommer till ett mörkare Narnia som inte är lika barnvänligt som i förra filmen. Vuxna människor får de lära sig att bli.

Film gjord med glimten i ögat men ändå alvarlig. Mäktig strider på slagsfälten. Mycket svärdsving och pilar som far genom luften. Slutet lovar en ny uppföljare. "Prince Caspian and the Voyage of the Dawn Treader" heter den och är under inspelning. Den uspelar sig till sjöss vet vi som läst böckerna. Kommer att bli en bra film även att det blir en ny regissör. "Den sista striden" heter sista boken på svenska. Kanske för komplicerad att göra film av för disney. Men annars blir det en intressant trilogi i fantasy genren.





Mamma Mia! The Movie

Var och såg "Mamma Mia! - The Movie" och är precis hemkommen. Vilken underbar film. Älskar verkligen musikaler och detta är en sådan när den är som bäst. Man blev verkligen glad av att se den och det fanns inte en tråkig minut i filmen. Verkligen en upplevelse att se alla skådisar i filmen brista ut i sång. De flesta hade sjukt bra sångröster vilket var en dold talang som verkligen var kul att bevittna. Och att få se Stellan Skarsgård brista ut i sång var ju inget man hade förväntat sig. Men roligt att han vill bjuda på sig själv i en roll som inte liknar något han tidigare har gjort. Vad jag vill komma till är att detta verkligen är filmmagi när det är som bäst. Och att allas borde gå och se den. En riktig feel good movie. Själv gick jag ifrån biografen med ett leende på läpparna och nynna på Abba låtar nästan hela vägen hem till Asarum.

Så måste jag också avslutningsvis säga att det roligaste i hela filmen var nästan när eftertexten rullar igång och bla Stellan Skarsgård, Pierce Brosnan, Colin Firth och Meryl Streep framför Waterloo i Abbas scenkläder från melodifestivalen när de vann den låten. Och lite skoj var det även att Björn och Benny skymtar förbi som hastigast i filmen.


RSS 2.0