The Number 23

The truth will find you.


The Number 23

 I once read that the only philosophical question that matters, is whether or not to commit suicide... I guess that makes me a philosopher.


The Number 23

Suicide Blonde: I'm a bad person. I don't wanna make you bad.

Fingerling: You don't have that power.


Th Number 23

Fabrizia & Fingerling


The Number 23

Pretend you have a knife!


The Number 23

Chapter 23. You can call me Fingerling. My real name is Walter. Walter Paul Sparrow. What you've read so far is not the whole truth. Much has been changed to protect the innocent... and the guilty. I once read that the only philosophical question that matters is whether or not to commit suicide. I guess that makes me a philosopher. You can say it was my inheritance. After my mother's death, my father couldn't cope. He didn't leave a not... just a number. That number followed me from foster home to foster home till college when I met her: Laura Tollins. I thought she'd help me forget my father's number. It was a mistake to think I could escape it. I loved her. And I thought she loved me. Until my father's number returned to haunt me. That fucking number... When I circled every 23rd letter of her note... it became clear. The number had gone after me. And now it wanted her. I was right. She was in danger. I just didn't realize the danger was me. What began as a suicide note, turned into something more. Much, much more. "He didn't leave a not... just a number." "not" should be note.


HAPPY BIRTHDAY ZOOEY!!!!!

Satt för skoj skull och kolla vilka andra kändisar som fyller år idag. Först kom James Earl Jones upp. Ni vet den där svarta äldre mannen som har en väldigt lång karriär inom film men mest är känd för att göra rösten åt Darth Vader i Star Wars filmerna. Men sedan var det nästa creapy. Såg att även Jim Carrey motspelerska i "Yes Man" fyller år idag. Zooey Deschanel fyller också år idag. 29 år blir hon. Kanske relativt okänd för vissa. Men hon är väldigt begåvad och passar bra i rollen som Carl Allens (Jims karaktär) nyfunna kärlek i "Yes Man".

Innan har hon medverkat bla i "Elf" och "Liftarens Guide Till Galaxen". I "Yes Man" bjuder hon inte enbart på skådespeleri. Hon sjunger även i filmens band som Carl tackar ja till att gå att se trots att han egentligen inte vill men måste pga sitt beslut att säga ja. Riktigt underhållande upplevelse att bevittna. Ska fixa soundtracket någon gång.

Men coolt att två personer i samma film har samma födelsedag.


HAPPY BIRTHDAY JIM!!!

Hihi vilket sammanträffande. Jim Carrey fyller 47 år idag. Som av ett sammanträffande hade Jim Carreys film "Yes Man" äntligen premiär här. Så det blir på något sätt mitt sätt att fira hans födelsedag. Ännu mer publiksiffror till hans film. För hans filmer har gjort mitt liv ljusare många gånger. Så rätt att jag fick ett erbjudande att se en nertankad version precis innan så skulle jag aldrig få för mig att se den på annat sätt än på bio. Jim Carrey är fortfarnde det geni han alltid varit. Och 2009 kommer att fortsätta med att vara hans år av framgång. Han är nästan 50 och fortsätter ändå att ge oss underbara rollgestaltningar. Och man märker faktiskt på hans ålder att han mognar. Den ena rollen blir intressantare än den andra. Han väljer sin roller med omsorg. Han är så rik så att hans tidigare framgångar har gett honom tillräcklig inkomst för mer än ett liv. Ändå fortsätter han för att han brinner för det han gör och tycker att det är kul och det smittar verkligen av sig i hans filmer.

Och han är en beundrandvärd person som tagit sig från botten och nått framgångar som man inte trodde var möjligt. Som rena askungensagan. Men lätt har det inte ens varit mitt upp i succé. Han har kämpat sig igenom manodepressivitet. Gått på procak. Slutat med det och lever nu ett lyckligt liv. Är förälskad på riktigt denna gång.

Så jag säger bara lycka till Jim. Fortsätt att skänka oss glädje med det du gör så länge du bara orkar. För du hjälper så många människor med att bara vara den du är.


Yes Man

Äntligen fick jag se den. Senare än alla andra som vanligt. Men på bio i alla fall. Bio är det forumet man ska se film på. Så kommer det alltid att vara. Så bättre att bli sist med att se filmen än att se den på en liten dataskärm eller nöja sig med att se en halvtaskig bränd version. Och trevlig sällskap hade jag med av min lillebror Moggis och Markus.

Men nåväl nu går är det dags att börja säga vad jag tyckte om filmen:

Helt underbar som förväntat. Till och med bättre. Hade trott lite grann att det skulle vara som en ny version av "Liar Liar". Alltså en film med ett stort hjärta och mindre hjärna. Men den här filmen hade även hjärna. Beror kanske på att filmen är löst baserad på en självbiografisk bok som jag precis läst. Temat i boken så väl som i filmen är att livet blir mycket rikare om man är mer positiv och säger jag till nya upplevelser i livet istället för att bara säga nej. Säger man nej så missar man möjligheter som kanske aldrig kommer igen. Men så väl som att man ska säga ja till allt så finns det en baksida. Och den baksidan är att det finns de tillfällen då man faktiskt ska säga nej. Dessa tillfällen är när inte hjärtat säger åt en att säga ja. När man hittat denna balans i livet så kan det bli rikare på möjligheter till kärlek, jobb, framgångar etc.

Både boken och filmen får en att tänka efter vilket är väldigt ovanligt när det gäller komedier. Både filmen och boken är på ett lättsamt sätt någon slags studie i psykologi och menat som en form av självhjälp. Och bara genom att se filmen får man en positiv känsla. Vilket ju faktiskt är väldigt passande för en film som handlar om världens positivaste ord "JA!".

Så ni som uttalat er innan om att Jim Carreys tid är över. Att han mer oroar än roar. Tänk om! Jag kan säga som så att jag har inte skratta så mycket på väldigt länge. Och hans filmer (även komedierna) har ett djup som inte hans tidigare filmer haft. Många som går och ser en film med Jim Carrey har en förutfattad mening. Nu ska vi gå och se en film med Jim Carrey. Gummiansiktet som har tagit sig an ett trist manus skriver som ursäkt för att få in hans grimaser vid så många tillfällen som möjligt. Så är det inte längre. Kan ha varit i någon enstaka film. Men som jag sa. Det finns ett djup numera i allt han gör. Han ar utvecklats. Han är kungen när det gäller att locka till skratt och även kung på att göra minnesvärda roller som beror en långt in i själen.

Helt underbart att bara under detta året får man den underbara gåvan att få njuta av två till helt nya filmer med detta geni. Så gör som jag! Gå och se den! På bio!


Bed of Roses Musical

Brast ut i sång här. Hade Bon Jovi varit död så hade han nog vänt sig i graven.


Kazoo Maniac

En kazoo är ett litet musikinstrument som frambringar ljud genom ett vibrerande membran. Membranet kan vara gjort av plast eller metall och membranet är av plast med en gummipackning.

ATT SPELA KAZOO
Den vida öppningen sätts till munnen och ljud frambringas genom att spelaren nynnar i kazoon. Det är stämbanden som bildar vibrationerna och därmed ljudet. Det går alltså inte att spela i en kazoo genom att enbart blåsa i den.





Nyklippt!

Ja vad gör man inte för konsten!?


I Love You Phillip Morris

Nytt filmklipp från den efterlängtade filmen:

http://www.youtube.com/watch?v=0skmohPJRvE


Guldbaggegalan 2009

Riktigt rolig gala blev det ikväll. Mycket tack vare Johan Glans som höll i det i år. Han skämta om det mesta. Bland annat öste han lovord över Lena Endre (som jag en gång fått en autograf av). För att citera honom korekt så sa han att "Du är Dramatenskådespelerska, filmstjärna och MILF.... Och MILF för er som inte vet det är en förkortning för "mammor man skulle vilja ha sex med.

Även familjen Skarsgård skämtades det med. Gustaf och Billy var där och verkade uppskatta skämtet som löd ungefär så här "Om ni fortsätter som ni gör kommer det år 2070 bara vara Skarsgårds som är på Cirkus och tar emot guldbaggar. Det finns ett litet hot. Familjen Wahlgren. Syntes gjorde Pernilla Wahlgren och Christina Scolin som verkad skratta en hel del åt det klockrena skämtet.

Och Glans avslutning show tillsammans med Björn Gustafsson är något man sent kommer att glömma. Det blev ett Abba medley som hyllning till all succé med Mamma Mia. Och Björn Gustafsson medverkade även i en parodi på Patrik 1.5 som var rolig.


I am a alone.

I am lonely.
PLEASE GIVE ME SOME LOVE!!


Never Ending Story

Min illustration av den nya toareklamen som har börjat visas i reklampauserna. Och samtidigt en hyllning till Limahls gamla klassiker ifrån en av bardomens största minnen av fantasy genren.


CAST AWAY

LÅT SKÄGGET LEDA DIG IN I REVOLUTIONEN!!! citat: Mr. Wilson




RSS 2.0